Ετικέτες

, , , , , ,

Κέρκυρα, 7 Σεπτεμβρίου 20131240455_553133328086473_1777734182_n

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας πραγματοποιεί συγκέντρωση-πορεία ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης. Η πορεία εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσει στο χώρο των γραφείων, όπου υπήρχαν καμιά εικοσαριά φασίστες. Περισσότερα εδώ:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489264

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γίνονται προσαγωγές αναρχικών εντελώς αναίτια μετά από ειρηνική πορεία με τους αστυνομικούς να τους αναγκάζουν να έχουν τα χέρια πάνω στο κεφάλι, να στήνονται στην σειρά ως αιχμάλωτοι πολέμου, και να δέχονται εξευτελιστικά σχόλια.

Τα βίντεο εδώ:

Και όλο το ιστορικό εδώ:

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1489205

Ο πόλεμος τώρα ξεκινάει. Καιρός να διαλέξουμε στρατόπεδα. Και στους

Αιχμάλωτοι πολέμου

Αιχμάλωτοι πολέμου

«δημοκράτες» που υποστηρίζουν ότι όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζονται, ακόμη και οι φασίστες, απαντάω με τα λόγια μιας καλής φίλης που με καλύπτουν απόλυτα:

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα: Πολλοί θεωρούν ότι το να διαμαρτυρηθείς ενάντια στο άνοιγμα γραφείων του εν λόγω κόμματος ισοδυναμεί με φασισμό. Ίσως, τότε, φασισμός είναι και να προσπαθείς να αποτρέψεις ένα έγκλημα, ένα ξυλοδαρμό, ένα πόλεμο, ένα βιασμό. Ίσως και αυτό να είναι ενάντια στην ‘ελεύθερη έκφραση’ του δράστη, κάθε ελεύθερη έκφραση είναι δημοκρατικό δικαίωμα, δεν είναι? Προτείνω σε όλους αυτούς που το υποστηρίζουν, να 1148204_231798473637953_2126811444_nπαρακολουθήσουν την επικαιρότητα του τελευταίου διαστήματος με πρωταγωνιστές τα πρωτοπαλήκαρα του συγκεκριμένου σχηματισμού: κλείσιμο συνόρων, επιθέσεις και παραβίαση οικογενειακού ασύλου, ξυλοδαρμοί αλλοδαπών, ποινικές διώξεις ‘αντιφρονούντων’, διασπορά τρόμου στη θέα τους και μόνο, προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας με την αιμοδοσία και το μοίρασμα τροφίμων «μόνο για Έλληνες» και τραμπουκισμοί ακόμη και σε τουρίστες και άλλα πολλά. Αν όλα αυτά δεν είναι φασιστικές πρακτικές, και μάλιστα με την ανοχή του κράτους σε πολλές από τις παραπάνω περιπτώσεις, τότε τι είναι? Σε μια δημοκρατία οι πολίτες ωφείλουν να προστατεύουν τη δημοκρατία και την ελευθερία, σε μια μη δημοκρατική πολιτεία δε, ωφείλουν να την επιδιώκουν. Το γεγονός ότι το εκλογικό αποτέλεσμα τους έφερε στη βουλή δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για να ανεχόμαστε την ασυδοσία τους. Αν ΑΥΤΗ η δημοκρατία είναι που θέλετε να υπερασπιστείτε με την ανοχή και τη σιωπή σας, τότε ένα έχω να προσθέσω: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΒΡΩΜΑΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ!

 

Advertisements