Ετικέτες

, , , ,

Στις 21 Αυγούστου μέλη των οργανώσεων «United we dream» και «Arizona Dream vlcsnap-2013-08-27-14h37m26s149Act Coalition» πραγματοποίησαν μια δράση εναντίον του ICE (Immigration and Costumes Enforcement) και των απελάσεων. Αυτή η δράση ήταν αποτέλεσμα των εκατοντάδων συλλήψεων μεταναστών σε όλη την Αριζόνα τις τελευταίες μέρες με σκοπό την απέλαση.

Διαδηλωτές αλυσοδέθηκαν στις πύλες του κέντρου κράτησης ICE εμποδίζοντας ουσιαστικά τα λεωφορεία που θα μετέφεραν τους απελαθέντες να βγουν. Μετά από ώρες αποκλεισμού οι διαδηλωτές που αλυσοδέθηκαν συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα το ίδιο απόγευμα, οπότε και ξαναγύρισαν στο ICE για να ξαναενωθούν με όσους ήταν ακόμα παρόντες. Λίγο μετά την επιστροφή τους, ένα λεωφορείο γεμάτο μετανάστες που πήγαιναν για απέλαση προσπάθησε να ξεγλιστρήσει ανάμεσα από τους κουρασμένους διαδηλωτές αλλά οι ακτιβιστές για τη δικαιοσύνη των μεταναστών (Migrant Justice) κατάφεραν τελευταία στιγμή να το εμποδίσουν να περάσει.

Εδώ είναι το βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο τα μέλη του United We Dream, το οποίο μας δείχνει σκηνές από τη δράση αυτή:

Πηγή: http://bayareaintifada.wordpress.com/2013/08/27/video-migrant-justice-organizers-take-to-direct-action-block-ice/

Advertisements