Ετικέτες

,

Είναι ολοφάνερο μέχρι τώρα ότι η Ρωσία μετατρέπεται κάθε μέρα και περισσότερο σε φασιστική δικτατορία. Εξαιτίας της ξενοφοβικής υστερίας που έχει επικρατήσει, άνοιξε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για μετανάστες, το οποίο έχει γεμίσει μετά από καταδίωξη μη Ευρωπαίων στους δρόμους της Μόσχας.

Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι που επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις μαρτυρούν ότι οι μετανάστες κρατούνται υπό βασανιστικές 1375664094_0562.1000x800_0συνθήκες. Πολλοί από αυτούς μένουν και εργάζονται νόμιμα στη Ρωσία και η κράτησή τους είναι παράνομη.

Ανάμεσα στους χιλιάδες ανθρώπους που κρατούνται εκεί υπάρχουν πρόσφυγες που διώκονται πολιτικά ή απειλούνται ακόμη και με θανατική ποινή στις χώρες τους. Το Federal Migration Service of the Russian Federation ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται να ανοίξουν 83 ακόμη παρόμοια στρατόπεδα για «παράνομους» μετανάστες σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι Ρώσοι αναρχικοί απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι στην ανθρώπινη δυστυχία να δείξουν την αλληλεγγύη τους μεταξύ 29 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου. Απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στις ρατσιστικές πολιτικές σαν αυτή της ρωσικής κυβέρνησης, κλείσιμο των στρατόπεδων και άρση της παρεμπόδισης εργασίας των εργαζομένων στη Ρωσία.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο stopdeportationrus@gmail.com για οποιεσδήποτε δράσεις.

Κανείς δεν είναι παράνομος! Πατρίδα μας είναι όλη η ανθρωπότητα

Πηγή: https://avtonom.org/en/news/call-international-campaign-against-concentration-camps-russia

Advertisements