Ετικέτες

, ,

Πολλές δημοσιεύσεις έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών, το πώς θα γίνεται και από ποιους. Τα σχέδια της κυβέρνησης είναι για γέλια και για κλάματα μαζί, καθώς σχεδιάζει να επιβάλει τέλη στους πολίτες μέσω των δήμων για τα μη επεξεργασμένα οικιακά απορρίμματα.

http://plateiamolaon.wordpress.com/2013/08/04/%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84/

Στο ντοκιμαντέρ «Εργοστάσια απορριμάτων: Το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων» βλέπουμε ότι οι ιδιωτικές μονάδες διαχείρισης απορριμάτων που προβλέπεται να δημιουργηθούν μόνο «έργο ανάπτυξης και πνοής» δεν είναι, όπως αναφέρεται σε σχετικό διαφημιστικό σποτ της Περιφέρειας Αττικής.

Οι Μυκονιάτες κάνουν μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια αυτοδιαχείρισης των απορριμμάτων τους μέσα από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό ΜοικοΝΟΣ, του οποίου η διακήρυξη βρίσκεται εδώ:

http://moikonos.wordpress.com/2013/03/21/diakirixi/

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η λειτουργία της αποθήκης στην οποία θα συγκεντρώνονται τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους πολίτες. Τα έσοδα του εγχειρήματος θα διατίθενται στην κοινωνία καλύπτοντας κοινές ανάγκες κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας της Μυκόνου.moikonos-anakyklosi-sth-mykono

http://kepom.wordpress.com/2013/07/20/moikonos_enarksi/

Μήπως ήρθε αλήθεια η ώρα να πάρουμε  αυτόν τον τομέα στα χέρια μας; Η Μύκονος δίνει το παράδειγμα, στο χέρι μας είναι να ακολουθήσουμε.

Advertisements