Ετικέτες

, , , , ,

666711Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας είναι ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο. Απαρτίζεται από 2.900 ξεχωριστούς υφάλους και 940 νησιά.  Είναι σημαντική πηγή βιοποικιλότητας και αποτελεί από το 1981 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82_%CE%8E%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

Ο ύφαλος αυτός βρίσκεται στο στόχαστρο της εξορυκτικής βιομηχανίας της Αυστραλίας με σκοπό να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο συγκρότημα εξόρυξης άνθρακα στον κόσμο.

Για το λόγο αυτό τα μέλη της Avaaz ξεκίνησαν μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών ενάντια σ’ αυτή την τεράστια καταστροφή. Στη σχετική σελίδα έχουν συγκεντρωθεί ήδη μέχρι τώρα πάνω από 900.000 υπογραφές.

https://secure.avaaz.org/en/australian_coal_disaster_greek/?tQQjXbb

Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε κάθε γωνιά του πλανήτη και να τον προστατέψουμε από κάθε είδους καταστροφική εκμετάλλευση με όποιον τρόπο μπορούμε.

Advertisements